Selv om vi er midt på høsten tar jeg med en klassisk italiensk påskeoppskrift, nemlig torta pasqualina (som faktisk betyr liten påskekake. Sånn til orientering) Veggis er den også, for de som tenker at det er viktig. Den smaker like godt hele året, og er supergod som restemat i lunchboksen.
Man tager:
4 plater ferdig butterdeig, tint.
2 beger ricottaost (tilsammen 500 g.)
500 g. fersk spinat, dampet og hakket
En god håndfull revet parmesan
2 egg
Salt, pepper, revet muskatnøtt
Butterdeigen (halvparten) kjevles ut og legges i bunnen og opp langs kantene i en form (min er ca. 20x30 cm) Alt til fyllet blandes sammen, helles oppi, så kjevler man ut et lokk av den resterende butterdeigen. Stekes ved 200 grader til butterdeigen er gylden.
Torta pasqualina smaker like godt varm som kald, og holder seg et par dager i kjøleskapet.
For de som måtte lure er ricotta en italiensk ferskost (minner om cottage cheese) som man finner sammen med mozzarella og Philadelphia i kjøledisken. Du må som regel på Meny for å få tak i den. Den smaker for øvrig fortreffelig i omeletter, eller naturell med litt pepper og olivenolje sammen med litt salat. En verden av muligheter, der altså
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar