søndag 12. oktober 2014

Norzolakjeks

I et anfall av rastløshet raidet jeg kjøkkenskapene på jakt etter ingredienser som kunne forvandles til noe godt, så da jeg fant både blåmuggost og fikensyltetøy OG en interessant oppskrift som kombinerte dem var det bare å dra til. Resultatet ble aldeles nydelig, kjeksene har en fin mersmak av Norzola, og syltetøyet gir en nær-perfekt balanse mellom salt og søtt. Dessuten var de enkle og raske å lage, to egenskaper jeg setter stor pris på


Man tager:
2,5 dl hvetemel
110 g smør (romtemperert)
100 g blåmuggost, smuldret opp (det du liker, jeg brukte Norzola)
1 ss sort pepper, grovmalt
Syltetøy, ca 4-5 ss til sammen (plomme eller fiken)

Sett ovnen på 175 grader.

Kjør mel, ost, smør og pepper til en deig i food processor til den akkurat henger sammen. Elt den raskt sammen på et melete bord, og kjevle den ut til ca 4 mm tykkelse. Stikk ut rundinger på ca 2-3 cm i diameter og legg dem på et bakebrett. Lag en liten fordypning i midten på hver kjeks og fyll den opp med syltetøyet. Stek i ca. 20 min (avhengig av ovnen din) til syltetøyet bobler litt og de har fått svak gylden farve.

Hvis du liker å ha noe med deg når du besøker folk, prøv disse neste gang. Du kommer til å bli elsket, helt sikkert

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar