søndag 12. oktober 2014

Spansk potetsalat

Kom over denne oppskriften forleden, og før jeg hadde lest den til ende sto jeg på hodet i kjøleskapet for å se om jeg hadde det som trengtes. Det hadde jeg heldigvis, straks etterpå (vel, nesten straks) kunne jeg sette tennene i disse fantastiske hvitløksdruknede potetene. De passer til det meste, serveres best romtemperert, og det største problemet er å ikke spise dem opp før de kommer på bordet. Eller, det er jo egentlig ikke et problem..
Hvitløksmengden er ganske frisk, så det er ikke utenkelig at det kan få konsekvenser for ditt sosiale liv. På den annen side er du godt beskyttet mot vampyrer. Og alle andre, antagelig.


Man tager:

1/2 kilo poteter (gjerne stygge norske poteter)
4 finhakkede hvitløksfedd
4 ss majones
1 ss sitronsaft
1 ts Dijonsennep
Olivenolje
Salt og pepper

Sett ovnen på 200 grader. Del de små potetene i to, behold skallet. De store deles i 4-5 biter. Men bra om de er circa en munnfull store. Vend dem i olivenolje, salt og pepper og stek dem i ovnen til de er møre. Snu dem èn gang underveis, og pass på at de er gyldne og møre, ca. 30 min? Du får følge med.
Rør sammen mayo, hvitløk, Dijon og en dash olivenolje. Når potetene er ferdig må de romtempereres før man blander dem med dressingen. SPIS.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar