søndag 19. oktober 2014

Sjokoladeterte



Sitronkyllingen godgjør seg i ovnen (den ligger et annet sted på bloggen), snart ramler gjestene inn døren, kokken har skjenket seg et velfortjent glass. Men desserten, den må jeg bare dele:
Sjokoladeterte!


Til bunnen trenger du:


3 dl. hvetemel
1,5 dl. sukker
125 g kaldt smør, i terninger
1 lett sammenvispet eggeplomme

Kjør alt unntatt egget i food processor til alt har smulet seg, tilsett så egget og kjør til en deig. Formen kan være 20-25 cm i diameter. Deigen klemmes ut i formen med hendene, mye lettere enn å kjevle den.

Fyllet:

140 g smør
150 g mørk sjokolade (kjøp ordentlige saker, terten blir bare så god som sjokoladen du putter inn i den)
200 g sukker
8 ss kakao
3 ss rømme
3 ss sirup
4 store egg

Smør, sjokolade og kakao smeltet i vannbad. Egg og sukker piskes til eggedosis. Rør inn rømme og sirup, bland i den smeltede sjokolademassen. Hell alt opp i paiskallet og stek ved 150 grader i ca. 40 minutter. test med en kniv om den er ferdig, er kniven nesten ren er terten klar.

Serveres med creme fraiche og friske bær om du har.
Så god at det nesten er farlig å være på tomannshånd med den..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar