søndag 19. oktober 2014

Stekt paprika

Svingte innom den lokale tyrkerbutikken, på jakt etter litt godis. I dag hadde han bugnende kasser med søt rød spisspaprika, og jeg vandret fornøyd ut igjen med en stor pose til den nette sum av 20 kroner (!) Innvandrerbutikkene, dere. Der er det mange gode kupp å gjøre! Denne oppskriften har jeg fra min italienske reservemamma, som alltid har laget paprika på denne måten.

Det beste man kan gjøre med disse delikate grønnsakene (syntes jeg) er å skjære dem i strimler og steke dem i rause mengder olivenolje. Først på sterk varme til de har fått litt farve i kantene, deretter på svak varme til de er myke og gjennomstekte, ca. 20 minutter. Ha i salt når du først hiver dem i pannen, og gjerne noen chiliflak når du skrur ned varmen. Servèr dem varme på en skive godt brød, og ha nå endelig en brødbit til på lur for å suge opp resten av den søtsterke oljen i bunnen av skålen. Smaker også nydelig som tilbehør til stekt kjøtt, særlig svinekjøtt. Tror jeg må en tur i morgen og raske med meg et kilo til...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar