søndag 19. oktober 2014

Vietnamesisk nudelsalat

Etter en uke på farten i inn- og utland gjør det godt å lande hjemme hos seg selv - nærmere bestemt på kjøkkenet. Lørdagen startet med innhandling hos favorittkurderen på Landåstorget, hvor det gikk med nærmere en time for å inspisere grønnsakene, plukke ut de fineste korianderbuntene og generelt småprate om været og livet i sin alminnelighet. Et av resultatene ble en frisk, lett syrlig vietnamesisk nudelsalat som passer godt på solfylte Bergensdager. Et glass tørr hvitvin smakte fortreffelig til, godt det er rester igjen til i morgen!
Listen over ingredienser er litt lang her, men husk at matlaging er kvalitetstid i seg selv! 

Man tager:

Dressingen:
3 ss fiskesaus
3 ss limejuice
3 ss brunt sukker
6 ss vann
1 finhakket hvitløksfedd
1 finhakket chili (jeg brukte en stor, men jeg liker det nå litt ekstra sterkt, da)

Salaten:
150 g risnudler, kokt og avkjølt
Et par håndfuller blandede salatblader (jeg bruker Baby Leaf, Meny har den ihvertfall)
1 stor gulrot, skåret i tynne staver (julienne, for de innvidde)
1/2 agurk, skivet
En håndfull hver av frisk, hakket koriander og mynte.
1/2 grillet kylling, plukk av kjøttet og skjær det i biter
2 dl. grovhakkede peanøtter
Dressingen og salaten mikses hver for seg, så blandes det hele sammen. Dette hørtes vel ikke så vanskelig ut?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar