Lyst og tid til å lage noe ekstra godt på en lørdagskveld? Eller, nårsomhelst i uken, egentlig? Da er dette midt i blinken:
Du trenger til 4 personer:
1 kg svinefilèt (indre eller ytre)
2 egg
1 ss Dijonsennep
1 ss grovkornet sennep (eller den sennepen du har, men helst fransk, da...)
3 finhakkede hvitløksfedd
1 bunt finhakket persille
6 ss ferske brødsmuler
litt revet sitronskall (1/2 sitron, omtrentlig)
Salt og pepper
Sausen:
1 finhakket løkSmør til å steke den i
2-3 ss Creme Fraiche
1 ss av hver av de to sennepene du har brukt
3 dl. tørr hvitvin
Egg og sennep blandes, og kjøttet vendes i blandingen, deretter vender du kjøttet i en blanding av hvitløk, persille, brødsmuler, sitronskall, salt og pepper. Stekes i ovnen i langpanne på 200 grader i 45 minutter, sånn ca.
Imens lager du sausen. Fres løken sakte i smør til den er myk og gylden. Tilsett vin og la koke inn litt, ca 10 minutter. Tilsett Creme Fraiche og sennep, la småputre litt i 10 minutter. Smak til sausen, jeg bruker ofte litt brunt sukker eller et par dråper fond for å gi mer dybde til smaken. Brunt sukker er forøvrig et meget anvendelig krydder, ofte viser det seg å være det lille ekstra som manglet.
Jeg pleier å servere dette med ovnsstekte poteter og en salat.
God lørdag! Eller hverdag :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar