I går kveld gikk det opp for meg at jeg hadde glemt en tur på økobakeriet Godt Brød for å kjøpe frokostblanding, og siden jeg er litt avhengig av granola (fancy ord for dyr frokostblanding) på morgenen var gode råd dyre. Så jeg laget min egen i stedet, rett og slett. Idèen ble unnfanget kl 20, og kl. 21. sto godsakene til avkjøling. Resultatet ble to store glass med supergod granola, med smak av mandler, honning og et hint av kanel. Jeg spiser den med vaniljeyoghurt, men den smaker like godt som en snack i forbifarten. Kjenner på meg at det nok ikke blir lenge til det må lages ny porsjon...
Man tager:
340 g. store havregryn (eller små, hvis det er det du har)
250 g. blandede nøtter (jeg brukte mandler, rå cashew og valnøtter)
50 g frø (sesamfrø er supergodt, men gresskar- eller solsikkefrø funker også)
1 toppet ss kanel (kan jo sløyfes, personlig ELSKER jeg kanel)
Alt det tørre blandes.
I en liten panne heller du 40 g. olivenolje, 120 ml. honning, 2 ss. brunt sukker og en klype salt, varm det forsiktig opp til alt er godt blandet. Hell det over det tørre, og rør det godt inn. Hell massen på et bakepapir i en langpanne, og sett i ovnen på 150 grader i 30 minutter. Hvert 10. minutt rører du i den, slik at blandingen blir jevnt ristet. Når du ser at farven er fint gyldenbrun tar du den ut og la den kjøle seg i langpannen. Etterhvert som den kjølner vil den bli sprø og fin. Hell på lufttette glass, og så er det bare å glede seg til frokost! Eller til neste gang du har et ærend på kjøkkenet...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar