Sulten melder seg jo uansett ukedag, og da var det jo bare å begå det vanlige søndagsraidet i skuffer og skap for å se hva som var tilgjengelig. I frysen fant jeg et kyllingbryst, i kjøleskapet en broccoli som hadde holdt seg forbløffende lenge, og noen sjampinjonger jeg kjøpte litt planløst for noen dager siden. Og siden jeg har fått aldeles dilla på å ovnsbake pasta ga svaret seg selv: pasta i form med kylling og broccoli.
Sånn gjør du det: Kok 120 g pasta (jeg brukte skjell, ta det du har) og legg det i en ildfast form. Skjær broccolien i små buketter og damp den nesten helt mør. Imens strimler du kyllingbrystet og steker det, gjør det samme med tre-fire sjampinjonger og en liten løk. (Rød eller gul, same same). Etterhvert som alt er stekt blander du det med pastaen i formen. Rør ut et beger creme fraiche med litt vann ( en desiliter, kanskje) og tilsett salt, pepper og ønsket krydder. Jeg brukte provencekrydder. Og så hadde jeg oppi en sprut sterk chilisaus, ikke så mye at det ble sterkt, men det ga en fin skarphet som ble en god kontrast. En håndfull revet ost i sausen gjør seg også, parmesan for eksempel. Og så kommer det beste av alt: brødsmulene på toppen. Bland en håndfull brødsmuler (kjør daggammelt brød i food processor, eller knus knekkebrød) og bland det med en håndfull parmesan, salt og pepper. Jevn ut toppen med en skje, og strø smulene over i et centimetertykt lag, sånn ca. 200 grader, 10 minutter, så noen minutter under grillen til toppen er gyldenbrun. Oi, så godt det ble! Og restene blir med på jobb i morgen, det er nå helt sikkert. Hvis ikke jeg glemmer dem på kjøkkenbordet, sånn som jeg pleier...
Og forresten: Denne oppskriften passer til 2 personer. Og hvis du er veggis er det jo bare å skippe kyllingen. Godt blir det nok allikevel.
Og forresten: Denne oppskriften passer til 2 personer. Og hvis du er veggis er det jo bare å skippe kyllingen. Godt blir det nok allikevel.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar