Brukte en del av ettermiddagen på å gå helt bananas på den lokale Coop'en her i Firenze, særlig i ferskvaredisken. Køen hadde vokst lang bak meg før jeg vaklet videre, nedlastet med spekeskinke, ymse oster, verdens beste kokte skinke og en god del vin (utrolig hva man får for 100 Euro der i gården). Jeg fant blant annet små, runde squash som smaker fantastisk uthult og fylt, så da var det bare å slenge på seg forkleet og gå i gang.
Squashen ble hult ut med en skje, innholdet ble hakket ganske fint og stekt mørt sammen med en hakket løk og litt hvitløk. I en annen panne stekte man to røde paprika i små terninger, krydre dem med litt chili hvis du har på lur. Kok opp et par håndfuller ris. Bland alt sammen til fyllet, tilsett også et par never revet parmesan. Lag en porsjon hvit saus (smør, mel, melk, muskat, salt og pepper, har ikke eksakt oppskrift for hånden akkurat nu) og bland et par ss saus inn i fyllet. Fyll opp squashen, sett dem i en form med høye kanter (helst), hell over resten av besciamella (fancy italiensk ord for hvit saus) til det står et godt stykke opp på squashen. Sett hele stasen i ovnen, og bak ved ca. 200 grader til de er møre når du tester med en kniv, kanskje så mye som en time. (Glemte å ta tiden, vi drakk vin og pratet tøys, da går tiden fort, altså)
Hvis du ikke finner runde squash går det fint å fylle vanlige avlange. Eller du kan fylle auberginer. Eller tomater. Eller paprika. Eller noe. Godt blir det, vet du. Komfortmat på italiensk!
Ps: dette var Gabriele Bernardinis idé, sånn at han ikke blir fornærmet :-)
Hvis du ikke finner runde squash går det fint å fylle vanlige avlange. Eller du kan fylle auberginer. Eller tomater. Eller paprika. Eller noe. Godt blir det, vet du. Komfortmat på italiensk!
Ps: dette var Gabriele Bernardinis idé, sånn at han ikke blir fornærmet :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar