Det eneste nyttårsforsettet som fremdeles henger igjen (vel, kind of..) er at jeg lovde meg selv å kaste mindre mat i 2014. Det har gått ganske bra, og en av grunnene er at jeg har blitt flinkere til å sette sammen retter av det jeg faktisk har i huset, og å være mer bevisst når jeg handler.
Dagens middag er et klassisk eksempel. Poteter, løk og egg har jeg stort sett alltid liggende, og her blir de kombinert i en spansk potetomelett. I tillegg hadde jeg en bunt bladpersille som nærmet seg slutten av livet og trengte en barmhjertig avlivning, og et stykke parmesan som bare var myglet litt på den ene siden. Sånt ser vi stort på!
Man tager:
1kg poteter
8 egg
1 stor løk i strimler
1 bunt persille (Hvis du har. Spinat hadde sikkert vært bra også)
En god neve revet parmesan (dere vet hvilken dere IKKE skal bruke)
Kok potetene såvidt møre og la dem avkjøle litt. Imens steker du løken, la den putre på svakere varme etterhvert, sånn at den blir myk og blank. Pisk eggene, bland inn poteter, persille og løk, hell det i en ildfast form og strø ost over. Stekes ved 200 grader i ca. en halvtime, til eggene har stivnet og den har fått fin farve. Tror ikke jeg ville ha hindret noen i å servere den med hvitløksmajones og en grønn salat. Restene (hvis det blir noen, det er ikke så sikkert) er fine å ta med på jobb dagen etter, slik at man kan terge kollegene i lunchen. Mohaha.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar