lørdag 29. november 2014

Fiskesuppe


Gunn Irèn Müller  har laget voksenfiskesuppe :-)

Fiskesuppe (for voksne)

Gårsdagens middag falt i smak hos familiens eldste, men de to yngste var ikke like begeistret, så denne passer kanskje best for voksne? Dette var nok til oss fem i går, men jeg ville sagt at det normalt holder til fire voksne.

500-600 gram fisk, vi brukte laks
1 boks hermetiske tomater
olivenolje
1 løk
2 fedd hvitløk
1/2 rød chili
litt sukker
1 liter fiskekraft
3 gulrøtter
2 persillerøtter
kruspersille
salt og pepper


Fres løk og hvitløk i litt olje. Ha i litt sukker (en teskje kanskje) og tomatene og la det koke litt. Tilsett kraften, jeg brukte vann og to fiskebuljongterninger på en hverdag og la det hele koke i ca. 20 minutter. Kutt fisken i terninger og ha i suppe og la koka med 3-4 minutter. Gulrøttene og persillerøttene skjæres i fyrstikktynne strimler og has i det siste minuttet bare. Ha i litt pepper og evt. salt hvis ikke det var nok med saltet i buljongen. Dryss over finhakket persille til slutt. Mye!

Datteren i huset, som likte suppa, mente at fisken ville ha smakt bedre om man stekte den fort i panna og krydret den der og så bare hadde den i suppa ved servering. Jeg kan i grunnen si meg enig, for det ble litt tamt når fisken ikke var krydret.

Vi hadde grove ostemuffins ved siden av og det ble veldig godt, men ganske allminnelig brød gjør absolutt nytten det også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar