Deler av lørdagskvelden ble tilbragt over grytene på kjøkkenet, sammen med gode venner som entusiastisk deltok i matlagingen. Kombinert med et glass kokkevin (muligens to, når jeg tenker etter) var stemningen etter hvert meget god, og støynivået på stigende kurs. Helt til maten kom på bordet. Da ble det temmelig stille en stund.
Og grunnen? Ungarsk paprikakylling. Med dumplings.
Og sånn gjør du det:
8 kyllinglår
To store løk, i strimler
8 toppede ss paprikapulver (vet det høres drøyt ut, men tro meg: Det blir fantastisk.)
1 liter vann
1 beger rømme
1 ss hvetemel
Olje til steking
Salt og pepper
Dumplings (eller melboller, om du vil):
3 egg
7,5 dl hvetemel
2 dl vann
1 ts olje
Legg kyllinglårene i en ildfast form og sett dem i ovnen under grillen til de får litt farve. Eller du kan steke dem litt i en panne, om du heller vil.
Surr løken blank i olje, tilsett deretter paprikapulveret. La det surre på medium varme i ca 5 minutter. Tilsett kyllingen, hell på vann og la det koke ca. en time.
I mellomtiden lager du dumplings, ved å hive alt i en food processor og kjøre det til en deig. Easy peasy. Justér med mer mel hvis deigen er for løs, den skal være temmelig kompakt og tung. Rull ut i pølser på ca. 1 cm i diameter, og skjær biter på ca. 2 cm. Kok dem i lettsaltet vann et par minutter, de flyter til overflaten når de er ferdige. Tilsett dem i kyllinggryten når den har ca. 15 minutter igjen å koke. Rett før servering rører du sammen rømmen med 1 ss hvetemel og en dæsj vann og rører det inn i kyllingen. Det tykner og jevner sausen fint.
Hvis du trenger et grønnsaksalibi funker det nok bra med dampet broccoli på siden. Vi brukte vindruene som alibi..
Hvis du får for mange dumplings (det fikk vi) så koker du alle og setter resten i kjøleskapet til dagen etterpå. De smaker nemlig fortreffelig til frokost, med smør, sukker og kanel. Jeg skal ikke nødvendigvis påstå at det er sunt. Men åh, så godt!
Surr løken blank i olje, tilsett deretter paprikapulveret. La det surre på medium varme i ca 5 minutter. Tilsett kyllingen, hell på vann og la det koke ca. en time.
I mellomtiden lager du dumplings, ved å hive alt i en food processor og kjøre det til en deig. Easy peasy. Justér med mer mel hvis deigen er for løs, den skal være temmelig kompakt og tung. Rull ut i pølser på ca. 1 cm i diameter, og skjær biter på ca. 2 cm. Kok dem i lettsaltet vann et par minutter, de flyter til overflaten når de er ferdige. Tilsett dem i kyllinggryten når den har ca. 15 minutter igjen å koke. Rett før servering rører du sammen rømmen med 1 ss hvetemel og en dæsj vann og rører det inn i kyllingen. Det tykner og jevner sausen fint.
Hvis du trenger et grønnsaksalibi funker det nok bra med dampet broccoli på siden. Vi brukte vindruene som alibi..
Hvis du får for mange dumplings (det fikk vi) så koker du alle og setter resten i kjøleskapet til dagen etterpå. De smaker nemlig fortreffelig til frokost, med smør, sukker og kanel. Jeg skal ikke nødvendigvis påstå at det er sunt. Men åh, så godt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar