Margareta Andersen gir oss en superfristende oppskrift på hvite asparges - sånn gjør de det i flamske områder!
Jeg er så heldig å ha en egen "aspargesleverandør" på jobben så "det hvite gullet" kommer rett ut av jorda og vi spiser denne retten minst en gang i løpet av sesongen. Jeg liker å servere den med stekte poteter og bruker helst økologiske ingredienser. Ingrediensene i denne oppskriften er for 4 personer
Asparges på flamsk vis:
Ingredienser:
28 hvite asparges (eller 6 til 8 per person)
salt
Klarnet smør :
200 g godt (usaltet) smør
Mimosa av egg og persille :
1 bunt kruspersille
6 egg
muskat
pepper
Forberedelse asparges :
Tips: Bruk den ferskeste aspargesen du kan finne. Du kan sjekke ferskheten på asparges på to måter.
1 ) Skyv neglen i bunnen av aspargesen. Stedet hvor aspargesen ble kuttet, må ikke føles treaktig.
2) Gni noen asparges mot hverandre. Hvis du hører en myk pipende lyd, er de ferske .
Skrell aspargesen med en grønnsaksskreller . Hold hver asparges fast i toppen og skrell fra topp til bunn , rundt. Ikke trykk for hardt på bladet og skrell av i fine tråder . Deretter bryter du av enden på aspargesen. (Du vil umiddelbart merke om de er godt skrellet. )
Å koke asparges er i seg selv ikke så vanskelig , men det krever litt kunnskap. Fyll en gryte med kaldt vann og tilsett en klype salt .
Legg aspargesen i kaldt vann og la dem koke opp over lav varme . Når det koker, slår du av varmen umiddelbart .
La aspargesen hvile i noen minutter i varmt vann. Tell 5 til 10 minutter for en stor porsjon asparges, avhengig av tykkelse.
Når aspargesen er klar, skal den være sprø, men fortsatt myk nok til å bite i. Ta aspargesen ut av vannet og la den renne av på et rent kjøkkenhåndkle. Hold av litt av kokevannet til senere.
Klarnet smør:
Legg smøret i en gryte og la det smelte langsomt på lav varme.
Til denne retten trenger du klarnet smør. Det er når de hvite melkbestanddelene fra det smeltede smøret fjernes. Når smøret har smeltet, vil melkerestene dukke opp. Øs dem forsiktig av med en liten øse eller en skje.
Hold det varme klarnede smøret på en svært lav varme.
Mimosa av egg og persille:
Skyll persillen og kutt av stilkene. Finhakk persillen.
Hardkok eggene.
Skrell eggene og legg dem i en bolle. Knus dem med en gaffel eller en potetstapper til mimosa. Ikke lag puré, men sørg for at du har fine stykker egg til overs.
Ha eggene i det varme klarnede smøret. Bland alt med en god neve persille.
strø muskat over blandingen, sammen med en klype salt og litt kvernet pepper.
Hell i litt av kokevannet fra aspargesen. Bland en siste gang og smak.
Servering:
Legg 6-8 varme asparges per person på et stort (langt) fat.
Servér med noen gode skjeer av eggeblandingen på toppen.
Smakelijk!
Ingredienser:
28 hvite asparges (eller 6 til 8 per person)
salt
Klarnet smør :
200 g godt (usaltet) smør
Mimosa av egg og persille :
1 bunt kruspersille
6 egg
muskat
pepper
Forberedelse asparges :
Tips: Bruk den ferskeste aspargesen du kan finne. Du kan sjekke ferskheten på asparges på to måter.
1 ) Skyv neglen i bunnen av aspargesen. Stedet hvor aspargesen ble kuttet, må ikke føles treaktig.
2) Gni noen asparges mot hverandre. Hvis du hører en myk pipende lyd, er de ferske .
Skrell aspargesen med en grønnsaksskreller . Hold hver asparges fast i toppen og skrell fra topp til bunn , rundt. Ikke trykk for hardt på bladet og skrell av i fine tråder . Deretter bryter du av enden på aspargesen. (Du vil umiddelbart merke om de er godt skrellet. )
Å koke asparges er i seg selv ikke så vanskelig , men det krever litt kunnskap. Fyll en gryte med kaldt vann og tilsett en klype salt .
Legg aspargesen i kaldt vann og la dem koke opp over lav varme . Når det koker, slår du av varmen umiddelbart .
La aspargesen hvile i noen minutter i varmt vann. Tell 5 til 10 minutter for en stor porsjon asparges, avhengig av tykkelse.
Når aspargesen er klar, skal den være sprø, men fortsatt myk nok til å bite i. Ta aspargesen ut av vannet og la den renne av på et rent kjøkkenhåndkle. Hold av litt av kokevannet til senere.
Klarnet smør:
Legg smøret i en gryte og la det smelte langsomt på lav varme.
Til denne retten trenger du klarnet smør. Det er når de hvite melkbestanddelene fra det smeltede smøret fjernes. Når smøret har smeltet, vil melkerestene dukke opp. Øs dem forsiktig av med en liten øse eller en skje.
Hold det varme klarnede smøret på en svært lav varme.
Mimosa av egg og persille:
Skyll persillen og kutt av stilkene. Finhakk persillen.
Hardkok eggene.
Skrell eggene og legg dem i en bolle. Knus dem med en gaffel eller en potetstapper til mimosa. Ikke lag puré, men sørg for at du har fine stykker egg til overs.
Ha eggene i det varme klarnede smøret. Bland alt med en god neve persille.
strø muskat over blandingen, sammen med en klype salt og litt kvernet pepper.
Hell i litt av kokevannet fra aspargesen. Bland en siste gang og smak.
Servering:
Legg 6-8 varme asparges per person på et stort (langt) fat.
Servér med noen gode skjeer av eggeblandingen på toppen.
Smakelijk!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar