Noen ganger lager man mat etter hvor gode restene kommer til å bli (ihvertfall gjør jeg det), og i dag var utgangspunktet: Hva har jeg lyst til å finne i kjøleskapet når jeg kommer trøtt hjem i morgen kveld? Og siden solen skinner og fuglene synger fikk jeg ånden over meg til å lage en skikkelig italienskinspirert sommersalat, med byggryn og deilige søte cherrytomater. Den kommer til å holde seg fint i kjøleskapet en dag eller to.
Forutsatt at den ikke blir oppspist først. Kjenner at det er vanskelig å love noe...
Man tager:
1 liter kokte, kalde byggryn (du kan fint bruke pasta. Eller couscous.)
En stor kurv cherrytomater, delt opp
1 mozzarella, i små biter (eller feta. Går nok fint det også.)
En halv rødløk, finhakket
En raus håndfull hakket bladpersille, og gjerne noen friske basilikumblader hvis du har
En liten håndfull oliven, uten stein
Salt og nykvernet pepper
Bland alt sammen, så lager du en dressing av 1,5 dl. olivenolje (helst en skikkelig italiensk olje), 1 ss rødvinseddik, 1 ss balsamico-eddik og en raus ss honning.
Bland sammen, rør inn, dig in. Ohnomnomnom.
Forutsatt at den ikke blir oppspist først. Kjenner at det er vanskelig å love noe...
Man tager:
1 liter kokte, kalde byggryn (du kan fint bruke pasta. Eller couscous.)
En stor kurv cherrytomater, delt opp
1 mozzarella, i små biter (eller feta. Går nok fint det også.)
En halv rødløk, finhakket
En raus håndfull hakket bladpersille, og gjerne noen friske basilikumblader hvis du har
En liten håndfull oliven, uten stein
Salt og nykvernet pepper
Bland alt sammen, så lager du en dressing av 1,5 dl. olivenolje (helst en skikkelig italiensk olje), 1 ss rødvinseddik, 1 ss balsamico-eddik og en raus ss honning.
Bland sammen, rør inn, dig in. Ohnomnomnom.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar