tirsdag 19. mai 2015

Aspargesterte

Asparges-sesongen er på gang rundtomkring i Europa, og nå er det fine bunter med både hvit og grønn asparges å få i butikkene. Tilberedningsmåtene er utallige, for eksempel finnes det lite som slår dampede hvite asparges med Hollandaise-saus og sprøstekt spekeskinke (det hadde vært mitt valg som siste måltid hvis jeg nå satt der på en celle), men i går fikk gjestene mine en vri jeg ikke hadde prøvd før: Aspargesterte med butterdeig. Og sånn gjorde jeg det:
Du trenger:

To butterdeigsplater, kjevlet ut til å dekke bunn og litt opp langs sidene i en form på ca. 20 cm i diameter
1 bunt grønn asparges, forvellet i et par minutter
2 egg
1 finhakket mozzarella
1 ts sennep
1,5 dl creme fraiche
Timian (etter smak, 1/2 ts omtrent?)
Salt og pepper
En neve revet parmesan


Sett ovnen på 200 grader. Forstek butterdeigen litt, til den har blåst seg litt opp og fått litt farve. Egg, ost, creme fraiche, krydder og sennep vispes sammen, tilsett den revne mozzarellaen. Legg aspargesen oppå butterdeigen og hell over eggeblandingen. Stek på midterste rille til den er svakt gylden, min ovn brukte minst 30 minutter. Serveres med en grønn salat.
Jeg mener dessuten å ha hørt at asparges er et afrodisiakum, så man får jo tenke igjennom konsekvensene på forhånd. Bare nevner det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar