Ertesuppe passer bra stort sett hele året, her er Gunns variant fra våren 2015:
Det er ennå litt kaldt ute så supper og gryter serveres hyppig. Dette kaller jeg tjukk-ertesuppe.
150 gram gule erter vannes over natten og kokes i over en time sammen med en svineknoke (den jeg hadde var røkt og det funket det også), 2 ts tørket timian, 2 laurbærblader, 1,5 løk i små biter og 2 liter vann. Kutt 1 sellerirot, 2 gulrøtter, 1/2 purre og 4 poteter i biter og legg i gryten. Alt kokes til passe mørt. Ta opp knoken og skjær av rent kjøtt, del i biter og legg tilbake i gryta. Litt nykvernet pepper må til, saltet i kjøttet var tilstrekkelig.
Det er ennå litt kaldt ute så supper og gryter serveres hyppig. Dette kaller jeg tjukk-ertesuppe.
150 gram gule erter vannes over natten og kokes i over en time sammen med en svineknoke (den jeg hadde var røkt og det funket det også), 2 ts tørket timian, 2 laurbærblader, 1,5 løk i små biter og 2 liter vann. Kutt 1 sellerirot, 2 gulrøtter, 1/2 purre og 4 poteter i biter og legg i gryten. Alt kokes til passe mørt. Ta opp knoken og skjær av rent kjøtt, del i biter og legg tilbake i gryta. Litt nykvernet pepper må til, saltet i kjøttet var tilstrekkelig.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar