Jeg slang sammen en kyllingsuppe i går, hovedsakelig fordi jeg fant en Stangekylling i frysen som burde brukes til noe fornuftig.
Jeg satte fuglen på kok dagen før, og lot den avkjøles i kraften natten over. Da jeg kom hjem fra jobb i går var det bare å sile kraften, plukke kjøttet av bena, steke to pakker bacon (funker til alt, det er vi jo enige om), hakke opp et par selleristenger, et par gulrøtter, to bokser babymais og 4-5 poteter, slenge alt i kraften sammen med bacon, spisskummen, chili (akkurat sånn at den varmer ekstra godt nedover halsen en kjølig vårdag), pluss litt gurkemeie for farven og noen hele pepperkorn. Et par håndfuller suppepasta gjør seg også (makaroni, for eksempel). Kyllingen trekker med det siste minuttet sånn omtrent. 30 minutters koking skulle passe sånn circa.
Og så er det jo noe dypt tilfredsstillende å plukke kjøtt av bena på denne måten, det føles veldig som om man har laget ORDENTLIG mat! Og det har man jo, altså. Jeg blir nok ikke vegetarianer med det første.
Og nå har jeg 7 porsjoner suppe i frysen til de dagene hvor livet er supertravelt og man nesten går på en Grandis-smell. Men bare nesten. Og bra er det.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar