Jeg har det med å pådra meg ulike "diller" i matveien, og for tiden må det være sopp i alt mulig. Litt upraktisk at det skjer på våren når utvalget er magert i butikkene, jeg gleder meg allerede til høsten når det kommer steinsopp og annen godis i salg. Da jeg skulle lage middag til gjestene i går begynte jeg med en pose champignon og bygget måltidet rundt den. Resultatet ble ytrefilét av svin innsurret i bacon og fylt med sopp, bacon og timian, servert med en soppsaus med marsala og ovnsstekte poteter. Den første timen etterpå ble forbigått i tilnærmet total stillhet, personlig hadde jeg spist så mye at jeg lurte på om det var medisinsk mulig å knekke et ribben grunnet høyt innvendig trykk. Men det kom seg jo etterhvert. Sakte.
Man tager:
500 g. svinefilét
2 pakker bacon. 1 til fyllet og 1 til innsurring
7-8 champignon
Frisk timian (eller rosmarin. Eller salvie.)
Fres sopp og bacon på pannen i godt smør, husk å ikke steke baconet så mye at det blir sprøtt, det passer ikke så godt her. Tilsett frisk timian og hell over et glass med noe godt, jeg brukte hvitvin. Vermouth hadde vært bra, eller Marsala. La det koke litt inn. Skjær fileten nesten i to på langs og legg på fyllet. Lukk den og surr rundt baconskiver som festes med tannpirkere. Svi den av i pannen før du legger den i en ildfast form, stekes ca. 30 min på 200 grader.
500 g. svinefilét
2 pakker bacon. 1 til fyllet og 1 til innsurring
7-8 champignon
Frisk timian (eller rosmarin. Eller salvie.)
Fres sopp og bacon på pannen i godt smør, husk å ikke steke baconet så mye at det blir sprøtt, det passer ikke så godt her. Tilsett frisk timian og hell over et glass med noe godt, jeg brukte hvitvin. Vermouth hadde vært bra, eller Marsala. La det koke litt inn. Skjær fileten nesten i to på langs og legg på fyllet. Lukk den og surr rundt baconskiver som festes med tannpirkere. Svi den av i pannen før du legger den i en ildfast form, stekes ca. 30 min på 200 grader.
Soppsausen:
3-4 skivede champignon
2 finhakkede sjalottløk
2 dl god kraft. Jeg brukte kalv.
2 dl creme fraiche
1,5 dl Marsala (italiensk hetvin. Perfekt til saus, særlig til svin)
1 dash soyasaus
Brunt sukker for å smake til
Fres sopp og løk på pannen, tilsett Marsala og la det koke litt inn. Tilsett så kraft og creme fraiche pluss soyasaus og la det småputre en 10 minutters tid. Sjekk om noe mangler av salt, pepper og brunt sukker. Sistnevnte er kanskje det "krydderet" jeg bruker mest av alt.
Servér med en salat og poteter etter eget forgodtbefinnende. Forberéd deg på forspisningsskader.
Nok til 2-3 personer
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar